Hallo lieve vrienden van de rallysport,

De afgelopen maanden heeft de Ostbelgien Classic Uniformiteitsrally een ongekende ontwikkeling doorgemaakt. In het begin was het slechts een idee, maar in de tussentijd is het zo ver gevorderd dat er geen weg terug is. Gelukkig! Want wat er in Oost-België gebeurt van 29 november tot 1 december is uniek. 780 bochtige kilometers gedurende drie dagen: van Eupen naar Kelmis en weer terug, dan via Botrange naar de Hoge Venen en de Eifel, waarbij er op los gedrift wordt. Op- en afwaarts en ook over de grenzen heen naar drie andere landen.

De inschrijvingen voor ons mega-evenement zijn goed van start gegaan. Veel bestuurders met spannende oldtimers hebben hun komst bevestigd. Er zullen ook veel regionale rallyvrienden aanwezig zijn, wat mij bijzonder gelukkig maakt. Dus alles verloopt volgens plan, en de rally groeit elke dag een beetje meer.

“Wij” zijn Marc Kistemann, Lucien Letocart en ik. De eerste twee hebben de Eupen Rally al meer dan tien keer met succes georganiseerd. Een geweldig evenement. Ik heb ook deelgenomen en was direct enthousiast over de prachtige wegen die we hier in Oost-België hebben. Deze twee nemen me mee naar plaatsen die ik nog nooit eerder in mijn leven heb gezien, laat staan er naar toe gereden ben.

Bij deze rally gebruiken alle medeorganisatoren hun competenties. Iedereen is belangrijk. De ingrediënten zijn perfect op elkaar afgestemd. Er zijn er die erg gestructureerd zijn, maar ook laterale denkers, experts en managers. Marc zorgt voor het sportmanagement, Lucien is de rally manager. Baptiste Gengoux treedt op als technisch directeur van het circuit en Christian Haag en Sachar Rodenbusch coördineren het evenement. Mijn kinderen zijn er ook voor het eerst bij betrokken. Last but not least: Frank Frankenberg is de perfecte man voor het rallysecretariaat!

Het is echt fun! Natuurlijk ben ik ook blij dat de stad Eupen, als centrale locatie van de rally aan boord is en ons actief ondersteunt. Zoals de schepen Philippe Hunger onlangs heeft uitgelegd: “Dit evenement is een verrijking voor ons en het zou fataal zijn om het niet te steunen. Het is een combinatie van cultuur, sport, toerisme en economie. En Michael Bartholemy kennende, zal deze rally de eerste en zeker niet de laatste zijn.” En wat kan ik anders zeggen dat dit waar is, dat is ons streven.

Eerst en vooral willen we van de bijeenkomst een feest maken. De sfeer is belangrijk voor ons. We willen mensen samenbrengen, hen ons mooie Oost-België laten zien en ze naar plaatsen brengen die ze niet zo snel zullen vergeten. De Oost-Belgische klassieker moet een ervaring worden. En dit alles in een sportieve en gezellige omgeving – in nauwe samenwerking met de lokale ondernemingen en horecabedrijven en natuurlijk ook met de lokale bevolking.

Michael Bartholemy

PS: De volgende keer kom je erachter waarom we in de winter rijden. Kijk er nu al naar uit!