De Ostbelgien Classic wil in 2022 de finale van de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies organiseren!

Niet vooruit gaan is stilstaan…Terwijl het team van “The Event” rond Michael Bartholemy hard werkt aan de organisatie van de 2de editie van de Ostbelgien Classic, gepland voor vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 december, denken de masterminds van deze regularityproef – voorbehouden aan oldtimers en die het oosten van België in de kijker zet – vooruit, door hun intentie officieel te maken om tegen 2022 de finale van de prestigieuze FIA Trophy for Historic Regularity Rallies te organiseren! De concurrentie ziet er serieus uit, maar Eupen heeft een hoop troeven achter de hand…

Aankondigen dat we tegen eind 2022 van Oost-België het zenuwcentrum van regelmatigheidsevenementen voor oldtimers willen maken, is helemaal niet zo aanmatigend”, aldus Michael Bartholemy. De Ostbelgien Classic is nog een jong evenement, een van de laatste toevoegingen aan de kalender, maar het kan rekenen op een team dat niets te bewijzen heeft in de organisatie en het beheer van dit soort evenementen. Ik denk aan Joseph Lambert en Eric Chapa, die duidelijk referenties zijn op dit gebied, maar ook aan de bedrijven Tripy en JB Time Concept, waarvan de reputatie de grenzen allang overschreden heeft…“.

Een expertise die uiteraard parallel loopt met een uitzonderlijk parcours waarbij niet minder dan… 4 landen worden aangedaan, dit alles in het hart van een regio die zich perfect leent tot het beoefenen van regelmatigheidsproeven op open wegen. In totaal krijgen de deelnemers meer dan 800 kilometer voorgeschoteld, met als hoogtepunt een passage over het circuit van Spa-Francorchamps, waar een regelmatigheidstest wordt georganiseerd. What else?

De Ostbelgien Classic, die in december plaatsvindt, is onderhevig aan weersomstandigheden die voor geanimeerde gesprekken kunnen zorgen. Wat tenslotte de sfeer betreft, vormt dit evenement de officiële opening van de eindejaarsfeesten in Eupen, waardoor de uitdrukking “rallyfeest” hier nog waarachtiger is dan elders. En zelfs de concurrenten die aanwezig waren op de openingseditie in 2019 zullen niets anders durven te beweren…

De Ostbelgien Classic is zo opgesplitst dat sport de hoofdmoot uitmaakt, maar er wordt ook veel zorg besteed aan de kwaliteit van het onthaal, wat tot uiting komt in bijzondere aandacht voor het rijke erfgoed en de verfijnde gastronomie van Eupen en omstreken.

Om al deze goede redenen geloven we sterk in onze kansen om in 2022 de FIA-finale te organiseren“, vervolgt Michael Bartholemy. Dit jaar zal de Ostbelgien Classic het Qualifying Event zijn voor de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies. Het is aan ons om een goede indruk te maken, om de mensen eraan te herinneren dat Regularity voor oldtimers geboren is in België, niet ver van Eupen.”

Een goed verstaander…