De Ostbelgien Classic staat nu echt wel in de startblokken!

Nu de herfst duidelijk haar intrede heeft gedaan in onze streken, is het definitieve aftellen naar de Ostbelgien Classic 2022 in Eupen duidelijk begonnen. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 december is het dan zo ver. Michael Bartholemy en het team van ‘The Event’ werken momenteel aan de laatste details, zodat de derde editie van dit Oost-Belgische event dat als finale van de FIA Historic Regularity Rally Trophy 2022 dient, gesmeerd verloopt.

De Ostbelgien Classic 2022 kan immers ook bij deze editie rekenen op de knowhow van echte regelmatigheidsexperts: Eric Chapa heeft het stokje overgenomen van Joseph Lambert voor het opstellen van het road-book dat aan de basis ligt van de uitwerking van een prachtig parcours (meer dan 800 kilometer!), Etienne Massillon is officieel aangeduid als wedstrijdleider naast Frank Frankenberg, enz.

Het resultaat: de strijd om de overwinning zal naar verwachting grotendeels onbeslist blijven in de twee geselecteerde categorieën, nl. de Ostbelgien-Classic + (gemiddelde van max. 50 km/u met RT, TC, TCS, gemeten en ongemeten route, kaarten, proeven op privéterrein) en de Ostbelgien-Classic (max 45 km/u, RT, TC, TCS, gemeten route, eenvoudige kaarten, proeven op eigen terrein).

In de categorie Ostbelgien-Classic + gaan de beste Belgische specialisten van start met Deflandre-Hugo (Porsche 911), de recente winnaars van de Portugal Historico, Martens-Pyck (Volvo PV444), de winnaars van de Tour Auto 2022, Reuter-Vandevorst (Porsche 944 S2), de eerste winnaars van het evenement met start in Eupen, Van Rompuy-Smeets (Porsche 914/6), Lambert-Noelanders (BMW 2002 Ti), Blaise-Lienne (Porsche 911), Decremer-Albert (Opel Ascona 400), Evrard-Bernard (Porsche 911), Lamotte-Polet (Lancia Fulvia HF), … zij zullen zeker iemand iemand vinden om mee te praten in de FIA-finale!

De internationale delegatie zal worden aangevoerd door de Letten Stanevics-Hmielevskis (VAZ Lada 1500), de Britten Bloxidge-Canavan (VW Golf GTi) en Moss-Ewing (idem), de Nederlanders Jacobs-Gillissen (Porsche 912 B), de Polen Stryczak-Stryczak (Porsche 911), Dzitko-Siwek (Fiat Polski 125 S) en Kowalik-X (Triumph TR3 A), de Duitsers Reising-Schwalie (Porsche 911 Safari) en Droste-Mohr (BMW M3), … Het belooft echt een heel harde strijd te worden…

Dezelfde internationale connotatie zien we in de categorie Ostbelgien-Classic, met Duitsers, Britten, Zwitsers en natuurlijk een mooi aantal Belgen. En auto’s van de Renault 4CV tot de Subaru Impreza!

In de categorie U25, die de organisatoren van de Ostbelgien Classic graag willen stimuleren om jonge equipes uit de Euregio Maas-Rijn aan te trekken voor de regelmatigheidsraces met oude auto’s, zagen we afgelopen weekend een prachtige finale op het kartterrein in Eupen. Na het steekspel aan het stuur van de karts, een virtuele rally en een oefening op de weg, zijn de namen van de winnaars gekend! De ‘Youngsters’ die tijdens het eerste weekend van december volledig betaald zullen optreden in ‘Oldtimers’, zijn Gathy-Vercammen en Lentz-Treinen. Gefeliciteerd!

Tot binnenkort voor een allerlaatste algemene voorstelling van de Ostbelgien Classic 2022, waarmee het oosten van België voor wat regelmatigheidsproeven betreft één weekend lang het centrum van Europa wordt…