Nog maar een paar dagen om u in te schrijven voor de Ostbelgien Classic 2022

Binnen minder dan drie weken zal de stad Eupen opnieuw volop bruisen als zenuwcentrum van de Ostbelgien Classic. De editie 2022 van dit event dat georganiseerd wordt door ‘The Event’-team rond Michael Bartholemy, zal nog harder in de schijnwerpers staan, omdat ze ook de finale zal zijn van de FIA Historic Regularity Rally Trophy 2022 !

De echte Belgische en internationale regelmatigheidsspecialisten zijn al ingeschreven, maar de twijfelaars hebben nog enkele dagen tijd om zich toch nog officieel in te schrijven. Op dinsdag 15 november om middernacht worden de inschrijvingen immers definitief afgesloten. Als u zich nu wil inschrijven, ga dan naar de officiële website van het event, www.ostbelgien-classic.be, tabblad ‘Registratie 2022’.

En de afwezigen zullen ook nu ongelijk hebben, want in deze laatste rechte lijn voor de grote start op vrijdag 2 december bevestigen de organisatoren dat het parcours definitief vastligt en dat Joseph Lambert nog maar eens uitstekend werk heeft geleverd voor de wedstrijd die dit FIA-seizoen afsluit. “De etappe van vrijdag kan worden beschouwd als een soort proloog waarin de deelnemers kennis zullen kunnen maken met wat hen te wachten staat tijdens het weekend, maar ook een echt algemeen klassement zullen opstellen voor de tweede dag. En die tweede etappe op zaterdag zal in elk geval een marathon worden,” aldus Eric Chapa, die verantwoordelijk is voor de sportieve leiding. “De teams krijgen de kans om de hele Eifel te ontdekken of te herontdekken, en de regio is eerlijk gezegd prachtig! Na een welverdiende nachtrust in Weiswampach gaan ze voor de laatste etappe naar de regio Manderfeld en dan keren ze via Bütgenbach terug naar Eupen, met een test op het EMA-parcours. Kortom, een parcours dat het prestige van het event waardig is!

Michael Bartholemy sluit hierbij aan: “De organisatie is volledig klaar. De editie 2022 van de Ostbelgien Classic zal heel intens zijn en ik denk dat ze enkele grote FIA Historic Regularity Trophy-kampioenen zal opleveren. Meer dan ooit zal het oosten van het land tijdens deze internationale finale in de schijnwerpers staan en we zijn er heel erg trots op dat we de hele regio met ons event zo op de kaart kunnen zetten, nog voor het begin van de zeer populaire periode van de feestdagen. Drie dagen lang zullen de teams een prachtige tijd beleven, in elke zin van het woord… Afspraak in Eupen!