Let’s Go!

Nog maar drie keer slapen! Aanstaande vrijdag, 2 december, vindt de officiële start van de Ostbelgien Classic 2022 plaats, de langverwachte finale van de FIA Historic Regularity Rally Trophy! In het hart van Eupen is het aftellen nu al begonnen en in de organisatie, het team van ‘The Event’ rond Michael Bartholemy, is iedereen klaar voor het grote event…

Net als bij de vorige edities, die ook al zeer populair waren, gaat de Ostbelgien Classic, een internationaal event dat het oosten van België in de kijker zet, van start op de Klötzerbahn, waar al een feestelijke sfeer hangt. “De Klötzerbahn in Eupen wordt trouwens het middelpunt van de editie van 2022 en zal het decor zijn voor nieuwe hoogtepunten“, aldus Michael Bartholemy. “Na afloop van de eerste etappe op vrijdagavond zal er zeker al een feestje in de lucht hangen, maar op zondagmiddag worden de winnaars en kampioenen op diezelfde plek gehuldigd. Kortom, niemand zal zich vervelen…“.

Die eerste etappe, die vrijdag aan het begin van de avond gepland staat, zal wel in de smaak vallen bij alle deelnemers. Als kers op de taart van de Ostbelgien Classic 2022 wordt er strijd geleverd op het circuit van Spa-Francorchamps! “Een FIA-finale zonder een bezoek aan dit internationale mekka van de autosport is moeilijk voorstelbaar“, vervolgt Michael Bartholemy. “En een wedstrijd op nachtelijke herfstwegen zal allesbehalve vanzelfsprekend zijn…“.

De eerste etappe vindt plaats in de regio tussen Eupen en Stavelot, maar op zaterdag zullen de deelnemers van de categorieën Classic en Classic+ heel wat kilometers malen, RT’s en proeven op privéterrein afleggen alvorens ze naar het Groothertogdom Luxemburg trekken. Het is inderdaad in Weiswampach, in het Shopping Center Massen, dat de finishlijn van de langste etappe zal liggen en dat de deelnemers van hun verdiende nachtrust zullen kunnen genieten. Het programma op zondag is lichter, maar zou het klassement wel nog overhoop kunnen halen want het parcours loopt lange tijd langs de grens met Duitsland, alvorens de rijders afbuigen naar Malmedy en Stavelot en dan terugkeren naar de Klötzerbahn in Eupen.

De Polen Stanislaw en Anna Postawka, FIA-kampioenen in 2021, gaan als eerste op weg met hun FSO Polski Fiat… gevolgd door een aantal Belgische teams die hen hopen op te volgen op het internationale palmares: Reuter-Vandervorst (Porsche 944 S2), de eerste winnaars van de Ostbelgien Classic, Martens-Pyck (Volvo PV444), Van Remoortel-Dupont (APAL Coupé), Lambert-Noelanders (BMW 2022 Ti), Deflandre-Hugo (Porsche 911), Van Rompuy-Smeets (Porsche 914/6), Kevers-Gathy (Porsche 911) en De Jaeger-De Jaeger (Porsche 911), terwijl we voor het algemene klassement van het event ook rekening moeten houden met Vanderspinnen-Vanoverschelde (Lea Francis Hyper), Letocart-Gengoux (Opel Manta), Blaise-Lienne (Porsche 911), Vandeputte-Delincé (Lancia Fulvia), … De Lancia Fulvia Monte-Carlo van het duo Venier-Lys gaat als eerste van start in de categorie Classic, althans op de eerste dag.

In totaal zullen iets meer dan zestig ploegen het hele weekend aan de start verschijnen. En gelet op het intense karakter van de Ostbelgien Classic 2022 moet je wel heel slim zijn om nu al te weten wie de winnaars zullen zijn…

Tot vrijdag in Eupen om de aftrap te vieren van deze FIA-finale in het oosten van België, die gegarandeerd explosief zal worden!