De inschrijvingen voor de Ostbelgien Classic 2021 zijn geopend

Vrijdag 4 december. Grote vertrekdag van de Ostbelgien Classic 2020. Deze tweede editie is helaas uitgesteld tot december 2021 omwille van de  gezondheidsredenen die we kennen. Een zekere bitterheid is voelbaar binnen de organisatie… maar iedereen kijkt nu al uit naar morgen. De batterijen zijn al opgeladen, het avontuur kan weer beginnen.

Aanstaande vrijdag hadden we elkaar moeten ontmoeten op de Klötzerbahn in Eupen, in een omgeving die de eindejaarsfeesten in het oosten van België aankondigt“, zegt Michael Bartholemy. “De omstandigheden hebben er anders over beslist, maar ik mis de geur van jullie auto’s, de sfeer van de technische controles bij Hyundai Johnen, het kalibratieparcours, jullie vragen, de spanning en zelfs de stress! We hadden er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat elke deelnemer maximaal drie dagen kon genieten. In de afgelopen tien maanden had Joseph Lambert in het gezelschap van Eric Chapa en Frank Frankenberg een parcours van 800 kilometer nauwkeurig voorbereid. En de eerste avond wilden we het allemaal samen doorbrengen in Kloster-Heidberg, op de Klötzerbahn of in L’Atelier. Elf maanden lang hadden we alles tot in de puntjes gepland en alles was klaar. Gedurende deze lange periode kon ik rekenen op de steun van de regering van de Duitstalige Gemeenschap, de burgemeesters, de politie, de buurlanden, partners, medewerkers, vrienden, familie, concurrenten en natuurlijk een geweldig organisatieteam. Ik mis jullie allemaal…

Wie niet vooruitgaat, gaat achteruit, zegt het spreekwoord. Bij de pakken blijven zitten is niets voor Michael Bartholemy, al geeft hij wel toe dat hij  nu aankijkt tegen een uitzonderlijk lege Klötzerbahn. In zijn hoofd gaat de tijd snel vooruit, en hij waant zich nu al op dezelfde plaats op vrijdag 3 december… 2021 voor de grote start van de Ostbelgien Classic, Act 2! “Ik zal er zijn, we zullen er allemaal zijn,” zegt de organisator.” En we zullen trots zijn op ons evenement en op alles wat er voor u, onze trouwe deelnemers, is gedaan. We zullen trots zijn dat we deze moeilijke periode hebben doorstaan, trots dat we voet bij stuk hebben gehouden en dat we er altijd in hebben geloofd. De Ostbelgien Classic 2020 is niet langer, maar lang leve de Ostbelgien Classic 2021!»

Actie, reactie! Vanaf aanstaande vrijdag 4 december, als sterk symbool, zijn de inschrijvingen geopend voor de 2021-editie van dit regelmatigheidsevenement voor oldtimers die het oosten van België in de kijker zet, geopend. Kom kijken op onze website www.ostbelgien-classic.be!

Zoals onlangs aangekondigd, zijn Michael Bartholemy en zijn team niet van plan om nog eens 12 maanden te wachten voor ze u weer zien. Daarom werd voor zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021  de Göhltal-Classic / 12 H Ostbelgien bedacht, het kleine broertje van de Ostbelgien Classic. Ga ook hiervoor naar de website voor informatie.

Zoals u kunt zien, gaan we niet nietsdoen tot december 2021,” concludeert Michael Bartholemy. Tot gauw! »