Uitstel van de Ostbelgien Classic 2020

De Ostbelgien Classic 2020 zal niet plaatsvinden van 4 tot 6 december zoals oorspronkelijk gepland. Over precies één maand tijd zou dit regularity-evenement voor oldtimers van start gaan vanaf de Klötzerbahn in Eupen en vervolgens de deelnemers over de grenzen naar vier verschillende landen brengen.

Na het succes van de eerste editie van ons evenement heeft het hele team hard gewerkt om de tweede uitgave nog aantrekkelijker te maken“, legt organisator Michael Bartholemy uit. “Zo werd aan veel details gesleuteld. Het evenement was klaar, alles was netjes op zijn plaats of bijna en we waren zo goed voorbereid als nooit tevoren.

De steeds slechter uitziende coronacrisis, zowel in België als in de buurlanden, en het vooruitzicht op nieuwe, nog strengere maatregelen, dwongen ons om het uitstel van de Ostbelgien Classic officieel aan te kondigen. Een beslissing die uiteraard niet gemakkelijk was. Gezien de tijd en energie die al aan de voorbereiding van deze tweede jaargang is besteed, kunnen we alleen maar diep teleurgesteld zijn met een dergelijke uitkomst.

De evolutie van deze gezondheidscrisis laat ons echter weinig keus. Het hoofddoel was om u een nieuwe en onvergetelijke ervaring te laten beleven in een adembenemende regio, langs een uitzonderlijk parcours met hier en daar subtiele nieuwigheden. Dit doel kunnen we nu begin november niet bereiken.Op het moment dat we de laatste rechte lijn ingaan, net voor de grote start, hebben we geen andere keuze dan alles stop te zetten.

Denk aan de bijzondere sfeer die de eerste editie kenmerkte! Voor de deelnemers en de gasten kon die gezelligheid niet geboden worden. Maar het was juist deze sfeer die bijdroeg tot het succes van de eerste editie afgelopen december. De etentjes met allemaal samen, de bijeenkomsten in het hart van het evenement, maar ook onderweg had niets op dezelfde manier kunnen plaatsvinden. Hoe kunnen we de kwaliteit van een voorstelling garanderen als de acteurs en toeschouwers niet aan hun trekken komen? Wat zou er gebeurd zijn met al die details die het verschil maken, maar die niet uitgevoerd hadden kunnen worden om bij te dragen aan het welzijn van iedereen? »

Hierdoor wordt de tweede editie van de Ostbelgien Classic uitgesteld van 3 tot 5 december 2021. En het evenement zal kunnen rekenen op de hernieuwde en bevestigde steun van Olivier Paasch, minister-president van de Duitstalige Gemeenschap, en Isabelle Weykmans, minister van Sport. Oliver Paasch: “De beslissing om de Ostbelgien Classic te annuleren is geen goed nieuws voor de vrienden van de autosport, maar het is begrijpelijk, goed en juist.  Het staat voor de solidariteit met de mensen die door COVID-19 worden bedreigd of al ziek zijn en met de medewerkers van ons gezondheidssysteem die onder de hoogste druk staan. Samen zullen we deze moeilijke uitdaging aankunnen en zo ook het kader creëren om dit soort evenementen in de toekomst onder andere omstandigheden opnieuw te kunnen beleven en te genieten.”

Hoe pijnlijk deze aankondiging ook is voor de organisatoren en liefhebbers van oldtimers, ik denk dat de beslissing van Michael Bartholemy en zijn team heel redelijk is gezien de gezondheidssituatie in Oost-België en ook over de taal- en landsgrenzen heen“, zegt Isabelle Weykmans. We zetten onze steun dan ook on hold tot de volgende editie en we kijken nu al uit naar de voortzetting van de Ostbelgien Classic. »

Het weze gezegd , er komt een after-Covid, en de Ostbelgien Classic is er al mee bezig. Zorg goed voor jezelf…