Ostbelgien Classic 2020 / 04.-05.-06. Dezember

De nieuwe ingrediënten van een veelbelovende tweede editie

Op het moment dat de autosport gedwongen wordt zichzelf in quarantaine te plaatsen, werken Michael Bartholemy en het hele Ostbelgien Classic-team al hard aan de organisatie van de tweede editie van hun evenement. Dit staat gepland voor vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 december 2020. En zoals aangekondigd op de avond van de eerste prachtige editie, zitten er een aantal grote veranderingen aan te komen.

Zo wordt het sportieve management en het uittekenen van het parcours nu toevertrouwd aan een duo van experts op dit gebied, Joseph Lambert en Eric Chapa. “Ik wil vooral Baptiste Gengoux en Lucien Letocart bedanken, die ons hebben geholpen om de eerste editie van de Ostbelgien Classic tot een goed einde te brengen, met het resultaat dat we kennen”, legt Michael Bartholemy uit. Verschillende redenen brachten me ertoe contact op te nemen met Joseph Lambert en Eric Chapa, wier  reputatie overbekend is. Ik ben blij dat ik vandaag de samenwerking met deze twee grote spelers op het gebied van de regelmatigheidrally’s voor historische voertuigen officieel kan maken. We zitten op dezelfde golflengte wat betreft de manier waarop we het evenement moeten invullen en de concurrenten kunnen nu al een kwalitatief hoogstaand parcours verwachten, in deze contreien die Joseph en Eric bijzonder goed kennen. En aangezien de relaties met de verschillende steden die worden doorkruist even uitstekend als constructief zijn, mogen we er het beste van  verwachten…”.

Een andere opvallende verandering is de komst van het gerenommeerde bedrijf JB Time Concept van José en Gilles Bailly, die de volledige tijdmetingen voor hun rekening zullen nemen, zoals ze dat ook bij andere evenementen doen, zoals de Tour Auto in Frankrijk.

Er moet ook worden opgemerkt dat Frank Frankenberg en Marc Kistemann, die vorig jaar een vast onderdeel van het organisatieteam waren, meer dan ooit gemotiveerd zullen zijn om het nieuwe avontuur te ondersteunen.

Light is right

Een van de conclusies die aan het einde van het eerste jaar van de Ostbelgien Classic konden  trekken, was de vaststelling van een kloof die bestaat tussen de experts in regularity, geïllustreerd door de eerste winnaars van het evenement Daniel Reuter en Robert Vandevorst, en zij die aan de start waren verschenen met de bedoeling er zoveel mogelijk van te genieten. Een van de doelstellingen voor 2020 is ervoor te zorgen dat beide groepen concurrenten daadwerkelijk een gelijkwaardige sportieve uitdaging kunnen aangaan. Als gevolg daarvan werd een ‘Ostbelgien Classic Light’ categorie gecreëerd…

Maar de regelmatigheidsexperts mogen gerust zijn, de ingrediënten van het succes van afgelopen herfst zijn nog steeds aanwezig, met een Ostbelgien Classic-categorie die nog steeds zal bestaan uit een Rijd met een maximale gemiddelde snelheid van 50 km/u, met regelmatigheidsproeven (RT), CH, CHS, een pijlenparcours met niet-gemeten secties, enkele getekende of te tekenen kaarten op 1:25.000, en niet te vergeten proeven op gesloten wegen of op privéterrein.

Het is een ongelooflijk plezier om de beste concurrenten hun degens te zien kruisen, maar voor de minder ervaren of zelfs teams zonder ervaring wordt het spel soms een beetje te ingewikkeld en vreselijk veeleisend”, legt de Eupense organisator uit. “Vandaar het idee van een ‘Light’ categorie met een gemiddelde snelheid van 45 km/u, RT en CH, een parcours enkel met enkel pijlen aangegeven, enkele gemakkelijke kaarten op 1:25.000, naast de proeven op afgesloten wegen of privéterrein. Het doel is dat beginners of minder ervaren bemanningen er veel plezier aan beleven en strijden voor een positie in een klassement dat bij hen past. »

Voor het overige blijven de topmomenten van de Ostbelgien Classic die van bij het begin er inzaten, behouden, te beginnen met de feestelijke sfeer van de Klötzerbahn, die meer dan ooit het middelpunt van het evenement zal zijn net voor de eindejaarsfeesten. De nauwe samenwerking met de stad Eupen is al verzekerd en zelfs versterkt, waardoor iedereen ten volle kan genieten van de feestelijke sfeer van de locatie.

Vanaf middernacht deze vrijdag zijn de verplichtingen voor de Ostbelgian Classic 2020 geopend. Ga naar de website van het evenement www.ostbelgien-classic.be

om uw deelname nu officieel te maken. En tussen nu en begin december kunt u er zeker van zijn dat er volop gepraat zal worden over het evenement dat Oost-België en zijn directe omgeving in de schijnwerpers zet….