Het meervoudig evenement bij uitstek!

Ze vliegen voorbij, ze vliegen voorbij, de weken die ons scheiden van de tweede editie van de Ostbelgien Classic, opgezet door Michael Bartholemy en zijn uitgelezen team. Geen zomervakantie voor de organisatie, die hard aan het werk is om zich voor te bereiden op een langverwachte topeditie. Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 december krijgen de deelnemers een veelzijdig evenement bij uitstek aangeboden. En iedereen zal ervan genieten, ongeacht het niveau van de ervaring of de ambities….

Dat is precies de onbetwiste kracht van de Ostbelgien Classic: een concept als geen ander, dat sinds de eerste organisatie eind 2019 al goed beviel. “Dit evenement is de vrucht van mijn persoonlijke verwachtingen als ik deelneem aan regularityrally’s“, zegt Michael Bartholemy. “Kort samengevat,  gaat het erom de prachtige Oostbelgische regio aan het begin van de eindejaarsfeesten in de schijnwerpers te zetten, door een kwalitatief hoogstaand parcours en een onberispelijk sportief beheer aan te bieden – vandaar dat we bijgestaan worden door Joseph Lambert en Eric Chapa -, een parcours dat het rijplezier ten goede komt, maar wat ook de mogelijkheid laat om aan het einde van elke dag voor het officiële diner het gezellig  te hebben, in een meer dan prestigieus kader – perfect geïllustreerd door de Klötzerbahn die het hart van het evenement vormt, evenals de plaatsen waar de verschillende diners en de prijsuitreiking plaatsvinden -, een professionele communicatie zoals het hoort, enz. Zoals je kunt zien, wordt niets aan het toeval overgelaten…“.

Naar een ‘Best Of’ in de regularity…

Voeg daarbij de creatie van de categorie ‘Ostbelgien Classic Light’ voor de jaargang 2020, gereserveerd voor de veeleisende liefhebbers, en het resultaat is een lijst van deelnemers die zich inzetten voor kwaliteit en kwantiteit. Te beginnen met de regelmatigheidsspecialisten, die in ons land zeer talrijk zijn. De winnaars van vorig jaar, Daniel Reuter en Robert Vandevorst (Porsche 944 S4) waren zo vol lof over het evenement, dat al meer dan één expert heeft besloten om hen in december aanstaande uit te dagen. Yves en Benoît Deflandre (Porsche 911), Dirk Van Rompuy en Eddy Smeets (Porsche 914/6), Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck (Volvo PV 444), Jacques Evrard en Christian Bernard (Porsche 911), Etienne Baugnée en Benoît Remion (MG B Roadster), André Lamotte en Joseph Polet (Lancia Fulvia), Raymond Vernier en André Lys (Lancia Fulvia Monte-Carlo), Patrick Lambert en Yves Noelanders (BMW 2002 Ti), Baudouin Halleux en Olivier Bonhomme (Innocenti Mini Cooper), Tony Kevers en Didier Gathy (Porsche 911), Wolfgang Heinz en Fabian Mohr (Ford Escort MK2), dat  is een voorlopige lijst van favorieten en belangrijke outsiders om elke andere organisator te doen verbleken van afgunst. Voeg daarbij de Fransen Christophe Berteloot (Porsche 911 SC) en Jean-Pierre Verneuil (Renault 5 Alpine) en je ziet dat deze internationale referenties nu al terugkomen om de Belgen uit te dagen op één van hun favoriete terreinen. Veelbelovend toch…. temeer daar dit panel, hoe prestigieus ook, grotendeels voorlopig blijft!

Eclecticisme is zo mooi…

Nog maar ‘ns, de Ostbelgien Classic is niet alleen een zaak voor specialisten. En dat is de reden waarom het evenement al zo populair is. En trekt auto’s aan die net zo origineel en ongewoon zijn als de legendarische Bentley Speed Six (Vincent-Vincent), Citroën Traction (Denis-Denis), Renault 8 Gordini (Bertrand-Van Der Eynde) en 5 Alpine Turbo (Corvi-Gascoin), Porsche 356 (Dahmen-Widdra), Fiat 124 Abarth (Lührmann-Lührmann), Volkswagen Coccinelle (Osters-Lührmann & Jacobs-Gillissen), Saab V4 (Schoch-Seitz), DAF 55 Coupé (Moonen-Hoens), Citroën Dyane (Quirijnen-Trullemans), Porsche 911 ST (Wiesemes-Maraite), Alfa Romeo Giulia (Heck-Kaulmann), of de nieuwste Mercedes 190 2. 3 16S (Pecinova-Chantraine), Lancia Delta Integrale (Scheck-Kauth) of Porsche 964 (Lührmann-Lührmann). In tegenstelling tot de groep van regularity deskundigen zijn buitenlandse teams op dit niveau legio. Het zal ongetwijfeld nog anderen aantrekken.

Begin september gaat het aftellen naar de 2e Ostbelgien Classic officieel van start. Er blijven  nog drie maanden voor wie nog niet beslist heeft, om hun naam te zien verschijnen in de regelmatig bijgewerkte lijst van deelnemers op de officiële website www.ostbelgien-classic.be.

Ladies and Gentlemen, Start your engine….