Het aantal deelnemers van 2019 is al ingehaald… 6 maanden voor het evenement!

Alle lichten staan op groen voor Michael Bartholemy en het Ostbelgien Classic team. De 2020-editie, die gepland staat voor vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 december, ziet er veelbelovend uit en het parcours dat Joseph Lambert en Eric Chapa hebben bedacht, zal de liefhebbers van het Oost-Belgische landschap niet onberoerd laten. Op sportief vlak zal de kwaliteit zeker aanwezig zijn, met de organisatie die het houden van… 10 RT meldt, op gesloten terrein – type EMA piste – in drie dagen tijd! Naast de traditionele regularity secties natuurlijk!

Een andere enorme voldoening: de categorie Ostbelgien Classic ‘Light’, die minder ervaren bemanningen in de subtiliteiten van de regularity toelaat om maximaal plezier te beleven, gaat prima van start. Zozeer zelfs dat eind juni 55% van de deelnemers koos voor de ‘Light’-optie, tegenover 45% voor de traditionele ‘Classic’-categorie. Het was dus een wijs besluit, het resultaat van de constructieve debriefing van de jaargang 2019.

Laten we het maar over de deelnemers hebben! Zes maanden voor de start van de Ostbelgien Classic 2020 zijn er al… meer dan tijdens de eerste sessie! « We zijn echt tevreden, en het is het bewijs dat we naar de deelnemers  luisteren,” zegt Michael Bartholemy. In de ‘Classic’ komen de topploegen van de regularity terug, terwijl de winnaars van de eerste editie, Daniel Reuter en Robert Vandevorst, net hun deelname hebben bevestigd. Eén ding is al zeker: in december krijgen ze te maken met zware concurrentie! Op de voorlopige lijst zie ik alleen maar goed nieuws, met de aangekondigde beroemde Bentley Speed Six van Jean en Caroline Vincent, maar ook andere zeer leuke verrassingen mogen we verwachten. Een mooi bewijs van vertrouwen, en een hele mooie erkenning voor de kwaliteit van onze organisatie die vooral de Oostkantons in de schijnwerpers wil zetten! We zijn ook verheugd om Philippe en Michel Denis te verwelkomen met hun prachtige en robuuste Citroën Traction! »

Wat kandidaten-winnaars betreft, hebben we zoals gezegd, eerder ronkende namen. Naast het duo Reuter-Vandevorst, wat indruk maakte met zijn Porsche 944 S2 vorig jaar,  treffen we al Dirk Van Rompuy en Eddy Smeets (Porsche 914/6) aan, Tony Kevers en Didier Gathy (Porsche 911), Yves en Benoît Deflandre (Porsche 911), Guy Lenglaert en Philippe Pirot (Peugeot 104 ZS), Christophe Berteloot en Baptiste Gengoux (Porsche 911 SC), Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck (Volvo PV544), enz. Een basislijst die uiteraard voorlopig is, maar die veel zegt over de kwaliteit van wie aanwezig zal zijn tijdens het volgende Sinterklaasweekend.

In de categorie ‘Light’ kunnen we de namen al melden van Iveta Pecinova, Best Dame op het einde van de 2019 editie, en Yves Chantraine met een Mercedes 190 2.3 16S, maar ook André en Malte Lührmann, 13e overall vorig jaar, met een Porsche 964.

Het goede nieuws is dat Michael Bartholemy aan het einde van deze zeer lastige periode, door de beperkingen van de Covid-19, besloten heeft om een gebaar van sympathie en solidariteit te maken  naar de deelnemers. « Inderdaad, we gaan het voorkeurstarief dat van kracht is tot 1 juli verlengen tot de Belgische Nationale Feestdag, een verlenging dus van 21 dagen”, kondigt de Eupenaar trots aan. « Dit zal andere bemanningen aanmoedigen om zich de komende weken bij ons aan te sluiten. Dit betekent dat we waarschijnlijk ruim voor de deadline van december uitverkocht zullen zijn.  Denk eraan …

De sfeer zal ongetwijfeld heel gezellig zijn op de Klötzerbahn in Eupen, het centrum van de Ostbelgien Classic 2020 op 4, 5 en 6 december! In dit erg bijzondere jaar kunnen we het zelfs hebben over een eindejaars autovuurwerk…