Grote namen van de Regularity in FIA modus bij de start van de Ostbelgien Classic en de Göhltal Classic 2021!

Enkele weken geleden kondigde “The Event”, de organisator van de Ostbelgien Classic en de Göhltal Classic, aan dat het evenement van december de titel van Qualifying Event voor de finale van de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies 2022 meekreeg. Meer was niet nodig om het aantal inschrijvingen een boost te geven voor een evenement dat het oosten van België in de kijker zet en eer aandoet. Een streek die overigens het ideale kader vormt voor een regelmatigheidswedstrijd de naam waardig, aangezien de woondichtheid er minder groot is dan elders in het land.

Meer was ook niet nodig om de grote namen in deze discipline erop af te zien komen. En niet de minsten. De regelmatigheid voor oude wagens, geboren in België, heeft inderdaad twee teams uit ons land bekroond tijdens de laatste editie van de Alpine Challenge, in Zwitserland, die de finale was van de FIA gelabelde competitie. In het gezelschap van Patrick Lienne won Michel Decremer met zijn beroemde Opel Ascona 2000, terwijl Jean-Jacques Martens, bijgestaan door de formidabele Aswin Pyck, een Mini Cooper S op de 2e plaats zette.

Geweldig nieuws: zowel Michel Decremer als Jean-Jacques Martens hebben hun deelname bevestigd aan de Ostbelgien Classic (03-04-05/12)… maar ook aan de inaugurele editie van de Göhltal Classic (15-16/05)!

« De beslissing om mee te dingen naar de organisatie van de finale van de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies 2022 was ongetwijfeld een goede beslissing”, zegt Michael Bartholemy, verantwoordelijk voor ‘The Event’. « Niet alleen toont de deelname van Decremer en Martens de geloofwaardigheid van onze evenementen aan, maar het zal ook andere grote namen in de Regularity aanmoedigen om deze experts van de discipline uit te dagen aan de start in Eupen en Kelmis. Reuter, Kevers, Gengoux, Langlaert, Simon, Baugnée en anderen hebben zich al aangemeld. Ze zijn vastbesloten om te winnen…

En dat is nog niet alles! De deelname van Michel Decremer en Jean-Jacques Martens aan de twee proeven heeft Michael Bartholemy ertoe aangezet degenen die hetzelfde zouden willen doen, te belonen. En dat zijn er al heel wat, want de Göhltal Classic in de lente is de perfecte teaser voor de Ostbelgien Classic in de winter.

« Zowel voor de Classic als voor de Classic Light belooft het aantal deelnemers groot te zijn “, zegt Michael Bartholemy. « Vandaar het idee om hen te belonen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen. Er is al besloten om de best presterende teams te huldigen, maar daar laten we het niet bij! De besprekingen met de partners worden voortgezet, en er zullen veel aangename verrassingen zijn...”

Het aftellen voor het eerste van de twee evenementen, de Göhltal Classic, is begonnen en de deelnemers zijn enthousiast over het parcours dat Joseph Lambert, bijgestaan door Eric Chapa en Frank Frankenberg, heeft getekend. Maar er bestaat geen twijfel over dat voor ‘The Event’ en de afspraken die gemaakt worden in het oosten van het land alles op rolletjes loopt..