De Ostbelgien Classic wacht op de gekwalificeerden voor de finale van de FIA Historic Regularity Rally Trophy 2022

Het is al ettelijke keren gezegd en herhaald dat de Ostbelgien Classic, in zijn derde editie pas en gepland voor vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 december, aanspraak kan maken op de finale van de FIA Historic Regularity Rally Trophy 2022! Een zeer officiële internationale wedstrijd, waarvoor de beste bemanningen van andere prestigieuze evenementen automatisch gekwalificeerd zijn!

De beste 26 deelnemers van de Ypres Historic Regularity (België), de beste 10 deelnemers van de Ostbelgien Classic (België), de beste 7 deelnemers van de Rally Costa Smeralda Storico (Italië), de beste 9 deelnemers van de Retro Carpathia (Polen), de beste 21 deelnemers van de Historic Acropolis Rally (Griekenland), de beste 8 deelnemers van de Øresund Rally (Denemarken), en de beste ploegen van de Tatry Regularity Rally (Slowakije) komen allemaal in aanmerking om mee te dingen naar de FIA-titel!

 « Dit is duidelijk een fantastische internationale line-up van regelmatigheidspecialisten, » lacht Michael Bartholemy, organisator van de Ostbelgien Classic. « Ze zullen niet allemaal aanwezig zijn, maar we mogen hopen dat veel ploegen die gekwalificeerd zijn voor de grote FIA Finale er wel bij zullen zijn. Bij het uittekenen van het parcours en het sportreglement voor onze derde editie hebben we rekening gehouden met de status van de FIA-finale, om de grootst mogelijke sportieve billijkheid te garanderen. Het is duidelijk dat de Belgische ploegen het voordeel zullen hebben van de kennis van het terrein, maar ze zijn geenszins zeker van de overwinning. Dit betekent dat niet iedereen meteen al verslagen zal zijn! Wij staan natuurlijk in contact met enkele van deze ploegen, maar iedereen op deze lijst is van harte welkom om Oost-België te ontdekken, een geweldig speelterrein voor een historische regelmatigheidsrally van internationaal belang. Deze piloten en co-piloten moeten niet aarzelen om contact met ons op te nemen voor meer informatie, we zullen met plezier hun status als gekwalificeerden voor de 2022 FIA Historic Regularity Rally Trophy Finale eer aandoen. »

De oproep is nu de deur uit! Tot binnenkort voor een nieuwe update over de inschrijvingen…