De Ostbelgien Classic 2021 wordt ook Spa- Francorchamps by Night!

Na een succesvolle eerste editie van de Göhltal Classic, zijn Michael Bartholemy en het hele ‘The Event’-team nu al overgeschakeld op de Ostbelgien Classic modus! Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 december wordt in Eupen voor de tweede keer het regelmatigheidsevenement voor oldtimers gehouden, temeer omdat veel van de toonaangevende teams op dit gebied de organisatie al van hun aanwezigheid hebben verzekerd, zoals Reuter-Vandevorst, Deflandre-Deflandre, Decremer-Albert, Van Rompuy-Smeets, Berteloot-Gengoux, Martens-Pyck, Evrard-Bernard, Baugnée-Remion, Blaise-Lienne, Vanderspinnen-Vanoverschelde, enz.

Spa-Francorchamps by night !

Bij de nieuwigheden van het tweede jaar van de Ostbelgien Classic, vermelden we zeker het nachtelijke bezoek aan het Circuit van Spa-Francorchamps, dat het decor zal zijn van een meer prestigieuze regularitytest ooit! “Het bezoek aan het mooiste circuit ter wereld viel zeer in de smaak tijdens de eerste editie in 2019,” legt Michael Bartholemy uit. Om een eenvoudige copy-paste te vermijden, hebben wij in overleg met de directie van het Circuit besloten er op vrijdagavond heen te gaan. Dit zal sommigen doen denken aan het spektakel van de Boucles de Spa dat de familie Delettre zo na aan het hart ligt. Door dit monument in het donker te trotseren, treden de deelnemers in de voetsporen van hun prestigieuze voorgangers. We weten dat het weer in december vol verrassingen zit, wat betekent dat het klassement al in de eerste etappe een duidelijke wending zou kunnen nemen!

Laten we niet vergeten dat de Ostbelgien Classic al in zijn tweede editie de rang van Qualifying Event heeft gekregen met het oog op de organisatie van de finale van de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies 2022. Dit zegt veel over de ernst van de organisatie en het zijn de eerste adelbrieven van dit evenement dat het oosten van België in de kijker zet…

Concurrentie… maar veel minder stress!

Laat er geen misverstand over bestaan, de Ostbelgien Classic heeft zijn plaats al veroverd tussen de grote evenementen van de regularity-scene in België, maar het evenement richt zich niet uitsluitend tot een publiek dat er mee vertrouwd is.

Door met  de Ostbelgien Classic Light te beginnen,  wilden we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat elke deelnemer zijn of haar plaats zouden vinden“, gaat Michael Bartholemy verder. Voor wie nieuw is in de regularity, of wie geen topprestaties wil leveren, is het niet gemakkelijk om zich met de toppiloten te meten. In de categorie “Licht” leggen zij hetzelfde parcours af met een maximumsnelheid van 45 km/u, met regelmatigheidsproeven en tijdcontroles, een bol-pijl parcours, enkele op kaart aangeduide routes en proeven op afgesloten wegen en privéterreinen. Kortom, een programma dat lijkt op dat van de experts… maar dan veel toegankelijker en allemaal wat losser.

Ongeacht de categorie, met een start vanuit het centrum van Eupen op vrijdag 3 december om 14.30 uur en een finish op zondag 5 december rond 17.00 uur, ziet het ernaar uit dat de Ostbelgien Classic 2021 een geweldig evenement wordt…