Beste wensen!

Inmiddels is in het oosten van België de rust teruggekeerd en is het tijd om te feesten samen met familie en vrienden. Nu de pagina van de Ostbelgien Classic 2022 is omgeslagen, is het ogenblik aangebroken om even op adem te komen… maar ook om iedereen die bijgedragen heeft tot het grote succes van ons event, hartelijk te bedanken.

Zoals ik al gezegd heb tijdens de officiële prijsuitreiking, was deze derde editie ongetwijfeld de meest succesvolle. Dit houdt in dat de finale van de FIA Historic Regularity Rally Trophy 2022 beantwoordde aan de verwachtingen van de internationale federatie, maar ook van de teams, die allen het sportieve karakter van de Ostbelgien Classic hebben geprezen. Verder was men heel tevreden over de kwaliteit van de organisatie, die niets aan het toeval overliet.

De piloten en copiloten konden opnieuw de deskundigheid en het meesterschap van Joseph Lambert vaststellen. De editie 2022 was duidelijk het resultaat van zijn knowhow en van zijn ongelooflijke kennis van onze mooie streek. Tijdens het weekend van het event waren Frank Frankenberg, Eric Chapa, Etienne Massillon en alle anderen erop gebrand deze erfenis waar te maken en wilden alles in het werk te stellen om het werk van Joseph meer dan ooit onder de aandacht te brengen.

De aanwezigheid van Joseph Lambert bij de finish was een zeer emotioneel moment. Ik wil dat hij weet dat we alles eraan zullen doen om ervoor te zorgen dat de lat bij dit event in de toekomst altijd zo hoog zal blijven liggen…

Het succes van de Ostbelgien Classic is niet het succes van een klein handjevol mensen, hoe belangrijk die ook zijn. Het succes is gebaseerd op het engagement van een team van vrijwilligers, die allemaal gepassioneerd zijn door het event en die allemaal hard werken om onze regio in de schijnwerpers te zetten. Zonder hen zou er niets verwezenlijkt worden en zouden de commentaren, vooral van internationale bemanningen, waarschijnlijk niet zo complimenteus zijn geweest. Bedankt allemaal…

We willen graag Lucien Letocart, die de reputatie van de regio alle eer aandoet, en Baptiste Gengoux feliciteren voor hun prachtige overwinning. Dat geldt ook voor Patrick Lambert en Yves Noelanders, die ons na het behalen van de felbegeerde titel waardig vertegenwoordigd hebben op de prestigieuze prijsuitreiking van de Fédération Internationale de l’Automobile. Dan hebben we het nog niet gehad over de prestatie van onze ‘U25’, Steven Lentz en Simon Treinen, die met de vierde plaats in het algemene klassement in de categorie Classic een geweldig resultaat hebben neergezet. Een van onze missies is om jongeren een voet tussen de deur te geven bij reguliere evenementen. En deze jongeren hebben iedereen verbaasd. Gefeliciteerd… en we kijken uit naar de volgende afspraak!

Ik wil trouwens alle deelnemers bedanken. Zij waren allemaal gemotiveerd, enthousiast en sommigen van hen zijn al zeer trouwe deelnemers. Dat betekent veel voor me…

Een event als de Ostbelgien Classic is maar mogelijk mits een nauwe samenwerking met de gemeenten die het parcours doorkruist. Ik wil de verantwoordelijken van die gemeenten dan ook bedanken voor hun vertrouwen in ons. De editie 2022 was vrij van ernstige incidenten, een bewijs van het professionalisme van onze organisatie.

Tot slot wil ik u hele fijne feestdagen wensen. Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar! Geniet van deze momenten met uw gezin, die steeds zeldzamer worden in onze snelle wereld. We kunnen een paar dagen lang terugkeren naar de basis.

Tot ziens in Oost-België of elders…

Michael