Sport en gezelligheid… tot het einde van elke dag!

Het team rond Michael Bartholemy in de organisatie van de Ostbelgien Classic, heeft al goede vorderingen gemaakt met het grensoverschrijdende parcours dat de deelnemers op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 december zullen afleggen. Ook het gezelligheidsaspect van het evenement dat het oosten van België in de schijnwerper moet zetten, wordt met de grootste zorg voorbereid. Heel snel werden ook de nu al beroemde Ostbelgien Classic-avonden in mekaar gestoken en het beloven een paar mooie uren ontspanning te worden na de inspanningen aan het stuur of met de neus in de meetapparatuur.
« Zoals gezegd wilden we uit de eerste editie van ons evenement zoveel mogelijk lessen trekken”, legt Michael Bartholemy uit. « En één ding is zeker: de feestelijke sfeer op de Klötzerbahn, waar het podium en de feesttent waren opgesteld, werd unaniem gewaardeerd. Als het feestje op vrijdagavond leuk was voor de teruggekeerde deelnemers, wat moeten we dan zeggen van de sfeer op zaterdag? We hebben zelfs de toekomstige winnaars zien zingen en dansen! Toen we het tweede bedrijf van ons evenement aan het uitdenken waren, wilden we meer dan ooit van deze Klötzerbahn het zenuwcentrum van de Ostbelgien Classic maken. Iets wat je niet meer vergeet als de etappe voorbij is… »
Dus op vrijdagavond ontmoeten de deelnemers elkaar op slechts 150 meter van het podium voor het gelegenheidsdiner in de Europazaal. En omdat het tijdschema voor het feesten op het einde van de dag meer dan flexibel is, kunnen zij die langer van de sfeer op de Klötzerbahn willen genieten, dat op hun gemak doen. Hetzelfde geldt voor zaterdagavond, met een diner op een locatie die vorig jaar zeer werd gesmaakt, Kloster Heidberg, op slechts 500 meter van het centrum van de wedstrijd. Het slotdiner, inclusief de prijsuitreiking, vindt plaats in het Atelier, eveneens in Eupen. Een locatie die vorig jaar al werd bezocht – maar toen op zaterdagavond – en werd ook unaniem gewaardeerd…De ideale plek om de festiviteiten af te sluiten.
Het belangrijkste nieuws van deze laatste weken, met name de komst van het duo Lambert-Chapa voor de creatie van het parcours en het sportieve beheer van het evenement, een parcours dat de deelnemers naar Nederland, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg zal brengen, naast de mooiste wegen van Oost-België, maar ook en vooral de geboorte van een Ostbelgien Classic Light-categorie met minder moeilijkheden, hebben de lijst van deelnemers doen toenemen… meer dan zes maanden voor de start!
« We voelen duidelijk de wens van de deelnemers om de pagina van deze zeer bijzondere lente om te slaan, zegt Michael Bartholemy. Meer dan twintig bemanningen maken al deel uit van de voorlopige inschrijvingslijst en het is met grote tevredenheid dat we verschillende Nederlandstalige teams zien komen. Ook belangrijk is dat het aantal nieuwe deelnemers zeer hoog is, wat een goed teken is. Verder zal Jean Vincent, die al in 2019 aanwezig is, er met zijn vrouw bij zijn, dit keer aan het stuur van zijn prachtige Bentley Speed Six uit 1934, die we vorig jaar in actie zagen tijdens de race Peking-Parijs. Een legendarische auto die niet onopgemerkt zal blijven! ” En die ongetwijfeld vergezeld zal worden van vele anderen.
Bezoek de website www.ostbelgien-classic.be, maar ook de Facebook-pagina van de organisatie (Ostbelgien Classic) om alles te weten te komen over een tweede editie die al veelbelovend is…