De Ostbelgien Classic 2021 wordt een Qualifying Event van de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies!

Hoewel de tweede editie van de Ostbelgien Classic, die oorspronkelijk gepland was voor begin december 2020, om gezondheidsredenen met een jaar is uitgesteld, blijven de toekomstperspectieven van het door Michael Bartholemy en zijn team uit Eupen georganiseerde evenement uitstekend. Zozeer zelfs dat de Ostbelgien Classic op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 december 2021 zal kunnen genieten van het statuut van Qualifying Event in het kader van de zeer officiële trofee voor historische regelmatigheidsrally’s van de Internationale Automobielfederatie!

Om al na één editie zo’n status te krijgen is een eer en een grote erkenning voor het werk van alle leden van ons team,” legt Michael Bartholemy uit. “Het betekent dat de manier waarop wij ons evenement benaderen en beheren niet alleen de deelnemers aanspreekt, maar ook de internationale motorsportautoriteiten. In december van dit jaar zal de Ostbelgien Classic dus heel officieel worden gevolgd door de FIA, wat ongetwijfeld nog meer aandacht zal trekken.

Dit statuut van Qualifying Event met het oog op de kandidatuur vanaf 2022 voor de organisatie van de finale van de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies zal waarschijnlijk meer en meer Oost-België in de kijker zetten, wat toch een toonaangevende omgeving is voor dit soort evenementen. “Het is ook een geweldige kans voor onze partners en concurrenten,” vervolgt Bartholemy. “En wees gerust, deze nieuwe status zal op geen enkele manier de sfeer van ons evenement veranderen, want het is juist hierdoor, samen met de kwaliteit van de organisatie, dat wij door de hoogste sportautoriteit zijn opgemerkt.”

Men zegge het voort, het nieuwe aftellen voor de Ostbelgien Classic is begonnen…