De eerste internationale inzendingen zijn bekend!

Met de titel van FIA Trophy Historic Regularity Rallies final, toegekend in 2022, trekt de Ostbelgien Classic nu al de aandacht van de beste Regularity specialisten, zelfs op de internationale scène. Het evenement in Eupen vindt plaats op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 december, maar Michael Bartholemy en het hele “The Event”-team zijn al hard aan het werk om eer te doen aan deze prestigieuze status.

« Er zit inderdaad schot in de zaak, en we kunnen nu al aankondigen dat de route 822 kilometer lang zal zijn, en dat hij opnieuw uitgedacht is door Joseph Lambert, » legt Michael Bartholemy uit. « Overeenkomsten worden afgerond, met name met het circuit van Spa-Francorchamps. En vanuit sportief oogpunt zullen niet minder dan zeven tests of proeven worden georganiseerd op besloten en privé-terreinen. Er kunnen er nog andere aan worden toegevoegd. Kortom, de structuur van het evenement is in kannen en kruiken, en dat is al een zeer goede zaak… ».

Hoewel de Ostbelgien Classic vooral een sportevenement is met een internationale reputatie, wordt het publiek niet vergeten, verre van dat. « We gaan feestvieren op de Klötzerbahn,” zegt de organisator met een glimlach. « In nauwe samenwerking met 100.5 Das Hitradio, gevestigd in Eupen, zal er op vrijdag- en zondagavond veel entertainment zijn, met de aanwezigheid van een bekende band, die binnenkort bekend zal worden gemaakt…“.

De eerste favorieten zijn bekend

Acht maanden voor de start van het evenement bevat de lijst van deelnemers al enkele zeer interessante namen. Alain Lamberty en Christian Herne, winnaars van de categorie Light afgelopen december, zitten nu in de categorie Classic +! Martin Scheiff en Yves Chantraine, die al in de top 10 stonden, hebben hun aanwezigheid officieel aangekondigd, net als Tony Kevers en Didier Gathy, Patrick Van Remoortel en Olivier Dupont, en Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck, derde in 2021, die net de Tour Auto hebben gewonnen met hun Volvo PV444.

Aan de andere kant van het Kanaal is er ook veel bedrijvigheid, met verschillende Britse bemanningen die regelmatig meedoen aan dit extreme evenement dat de “JOG” is, waarbij Groot-Brittannië van het zuidwesten naar het noordoosten wordt doorkruist! Richard Leggett en Daniel Leggett, Michael Moss en James Ewing, Paul Bloxidge en Ian Canavan, Malcolm Dunderdale en Anita Wickins, de eerste effecten van de definitieve status van de 2022 FIA Trophy Historic Regularity Rallies zijn al voelbaar. En dit is nog maar het begin…

Vergeet niet dat de inschrijvingen nu meer dan ooit open zijn via de officiële website www.ostbelgien-classic.be, en dat er verschillende tarieven bestaan, met ‘All Inclusive’-formules, maar ook ‘Just Drive’, waarbij degenen die dat wensen zelf hun accommodatie, maaltijden, enz. kunnen regelen. Tot 1 juli geldt een voordelig tarief.

Tot binnenkort voor meer nieuws uit het oosten van het land…