Beter wordt het niet!

Michael Bartholemy uit Eupen zet samen met zijn team grote stappen voorwaarts in de organisatie van de Ostbelgien Classic 2020, een regularity proef voor oldtimers,  gepland op 4, 5 en 6 december met als belangrijkste ambitie de Oostkantons van hun beste kant te laten zien.

« Zoals onlangs aangekondigd, groeit de lijst met deelnemers met de dag, en we zijn in ons nopjes om te zien hoe   de topnamen van de Regularity staan te dringen om te mogen meedoen “, aldus Michael Bartholemy. De formule ‘Ostbelgien Classic Light’ wint nog steeds aan kwaliteit en kwantiteit. Nu al kan worden bevestigd dat de Klötzerbahn weer het zenuwcentrum van het evenement zal zijn, waardoor Eupen zich al bij het begin van de maand kan tooien in al haar luister als voorbereiding op de eindejaarsfeesten. De verschillende plaatsen waar de caravaan zal worden ondergebracht voor momenten van ontspanning en restauratie zijn al even prestigieus en/of populair als het Alter Schlachthof Eupen (waar de briefing zal plaatsvinden), Kloster Heidberg, Atelier Eupen, Shopping Center Massen in Wemperhardt Luxemburg , La Source in Francorchamps, enz. Veelbelovend, niet? »

Wat het parcours betreft, brengt Joseph Lambert, wiens expertise wat dit betreft geen betoog hoeft, niet minder dan 9 ‘special shows’ op de voorgrond, waaronder Worriken, het EMA in Bernister, de slalom van La Calamine, in Raeren, plus een aantal andere verrassingen. Het idee is dat ieder iets vindt wat hij of zij leuk vindt en dat de concurrentie zo gevarieerd mogelijk zou zijn.

In totaal staan 800 kilometer in de Oostkantons… en over de grenzen heen op het programma. « Het evenement begint vrijdag in de Eifel en zal voor het eerst plaatsvinden in Duitsland en de Montjoie-streek”,licht de verantwoordelijke toe die het traçé heeft uitgetekend. » Dat is een totaal van min of meer 150 kilometer. Op zaterdagochtend wordt de grens tussen Duitsland en België vier keer overschreden om het zuiden van Burg-Reuland te bereiken, vervolgens het Groothertogdom Luxemburg, de gemeenten van de Eifel via Recht en Ligneuville, Welkenraedt, het land van Herve, Nederland, La Calamine en Eupen. Dit is de grootste dag van de Ostbelgien Classic 2020, met 400 kilometer op het menu! Op zondag gaan we terug naar Duitsland voordat we terugkeren naar de gemeenten van de Eifel, Malmedy en het circuit van Spa-Francorchamps. »

Ga naar de officiële website www.ostbelgien-classic.be om alle informatie te krijgen die je nodig hebt, maar ook naar de Facebook-pagina van het evenement zodat je de laatste nieuwtjes en hoogtepunten van het evenement in het oosten van België niet mist.