Bijzondere rally, bijzondere oorden,

Oost-België is een fantastische streek. Dat zeg ik niet alleen omdat ik er al mijn hele leven woon. Ik vind nog steeds interessante straten en betoverende bospaden, die me tot nu toe onbekend waren. Onze regio is zo fantastisch omdat onze buren niet minder mooie plekjes hebben. De deelnemers van de eerste Ostbelgien Classic zullen dit zelf ervaren.

Onze circuitexperts hebben een bijna 800 kilometer lange ronde uitgestippeld die voor de eerste editie van de regularity rally niet beter kan zijn – en dat met Eupen als de hub waar we elke avond zullen stoppen en onszelf verwennen met het team van Kloster Heidberg. “Voor ons is het een uitdaging die we graag aangaan. We staan dan in het middelpunt van de actie en kijken nu al uit naar de vele deelnemers, de auto’s met hun rijke geschiedenis en de dagelijkse verhalen over wat ze meegemaakt hebben. Oost-België wacht op u”, zegt Werner Baumgarten, directeur van het Gemeenschapscenter van de DG.

Vanuit het klooster richten we ons met onze oldtimerschatten op de dynamische excursiestad Vaals in Nederland en het beroemde Drielandenpunt om’s avonds in de gemeente Kelmis in het Koulgebied de “Grote Prijs van Neutraal Moresnet” uit te reiken. Burgemeester Luc Frank is een en al vlam en vuur: “We zijn bijzonder blij dat de Ostbelgien Classic tijdens haar première in onze dorpen te zien zal zijn. We zijn blij dat we de Neutraal Moresnet-prijs in het leven roepen. Het gaat ons om de neutraliteit, die op 10 januari 1920 – bijna 100 jaar geleden – een einde nam, maar die in de harten van veel van onze bewoners voortleeft.”.

Map

Zaterdag reizen we langs het natuurreservaat van de Hoge Venen over de grens naar Duitsland, waar we twee droomdorpen van de Eifel -Kalterherberg en Mützenich- doorkruisen, die niet alleen bekend zijn om hun hagenlandschap. Een ommetje langs het biermuseum in Recht en langs de Burg Reuland richting Luxemburg leidt ons dezelfde dag nog naar Weiswampach. Op de derde dag rijden we door de bosrijke Ardennen – met als hoogtepunt een speciale ronde op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps.
Zoals u ziet, deze rally mag u niet missen.

Michael Bartholemy

PS! Volgende keer meer infor over de vele partners die van deze Ostbelgien Classic een echt groots evenement maken!