Al het mogelijke doen om de terugkeer van betere tijden te vieren…

Hoewel er in deze periode van lockdown een zekere mate van somberheid heerst, werken sommigen hard om het moreel op te krikken en kwaliteitsvol entertainment te bieden zodra het leven weer zijn normale gang gaat.

Gedwongen, zoals iedereen, om van thuis uit te werken in Eupen, maakt Michael Bartholemy van deze periode gebruik – hoewel deze periode niet rustig hoefde te zijn, vooral op het front van wereldcompetities in de motorsport – om verder te gaan met de organisatie van de Ostbelgien Classic 2020 die gepland staat voor vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 december. En het minste wat we kunnen zeggen is dat alles gunstig evolueert, in een gestaag tempo…

“De aankondiging van de verschillende veranderingen binnen de organisatie werd zeer goed ontvangen, en de creatie van een Ostbelgien Classic Light categorie, die toegankelijker en minder elitair is dan de strijd om de top van het algemene klassement, deed de motivatie bij sommigen aanzienlijk stijgen, vooral bij wie geen ervaring heeft met leidende bemanning” merkte Michael Bartholemy op.”

De fundamenten voor de tweede editie zijn dus stevig, wat we al merken bij de registratie, ook al zal het evenement pas over acht maanden plaatsvinden. Een termijn die misschien ver weg lijkt, maar die ook nodig zal zijn om onze samenleving weer op een normaal ritme te krijgen. Het credo van de organisatie en van de eerste officiële concurrenten is hetzelfde: “er zal leven zijn na de pandemie, en we kijken ernaar uit om weer te kunnen feesten, om achter het stuur te zitten van onze dierbare oldtimers, om ons hoofd leeg te maken tijdens een evenement dat competitie en eindejaarsplezier combineert, allemaal vanuit het hart van een warme stad als Eupen. Men zegge het voort, het beste moet nog komen… “

“Het team van de Ostbelgien Classic wil vooral zijn respect en warme dank betuigen aan hen die dag en nacht, werken, soms tot uitputting toe, om levens te redden en proberen de curve om te buigen”, vervolgt Jeff Souren, nog steeds in naam van de organisatie.

“Elke crisis wordt gevolgd door een periode van herstel. Het is dus belangrijk om projecten te hebben, vooral wat recreatie betreft, om deze lange lockdown te kunnen overleven. Wij denken dat de Ostbelgien Classic een plaats in te nemen heeft, nu en later nog meer.”

Nu al toppers die deelnemen

Onder de concurrenten van het eerste uur die vastbesloten waren om terug te keren in de categorie Ostbelgien Classic Light, kunnen we de Duitser Dirk Lührmann noemen, die in december vorig jaar aan het stuur van een glimmende Lancia 037 Stradale in zijn Chardonnet-versie de krantenkoppen haalde.

Lührmann heeft al verschillende auto’s ingeschreven en zal van de gelegenheid gebruik maken om zijn laatste prestatie te presenteren, een Mletzko in de Heartbeat-lijn, gebaseerd op een Porsche 911 Type 964, die de nieuwsgierigheid van de concurrenten en de waarnemers bij de eerste editie van de Ostbelgien Classic heeft gewekt.

Exclusiviteit zal weer aan de orde van de dag zijn, tot grote vreugde van de liefhebbers. https://mletzko.com

Ideaal gelegen op de grens van België, op luttele afstand van Duitsland, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg, wordt de Ostbelgien Classic steeds populairder in deze grensstreken. Het bewijs dat het succes van een eerste editie nog steeds de beste reclame is. Binnenkort wordt een eerste deelnemerslijst onthuld, terwijl met een gerenommeerd duo als Joseph Lambert en Eric Chapa aan het hoofd van het parcours en het sportieve management van het evenement, er geen twijfel over bestaat dat de strijd om het algemeen klassement de beste Belgische specialisten in Regularityrally’s voor oldtimers zal samenbrengen.

Inschrijvingen voor de Ostbelgien Classic 2020 kunnen nu worden geregistreerd op de website www.ostbelgien-classic.be.

Bis bald…